Online

 

Mijn kennis over online marketing heb ik grotendeels opgedaan als zelfstandige. In oktober 2013 opende ik een webwinkel genaamd schaats-specialist.nl. De marketing en een groot gedeelte van de bouw deed ik zelf. In 2016 werkte ik projectmatig mee aan de totstandkoming van 2 SEO-websites voor de Energiewacht in Assen.

Online marketing in een notendop

Online marketing is een breed begrip. Een aantal punten waar ik op let:

  1. Is je site responsive: heeft je website een lay-out die zich aanpast aan de resolutie van het scherm op je laptop, tablet of smartphone?
  2. Mobile indexing first: de mobiele versie van je website wordt steeds meer als uitgangspunt genomen bij de ranking. Snelheid is hierbij het toverwoord. Factoren die je website vertragen zijn bijvoorbeeld grote afbeeldingen, plug-ins en overmatig gebruik van Java-script.
  3. De gebruikerservaring: sluit de verwachting van de bezoeker aan bij de content op je webpagina? En is de tekst duidelijk en voldoende toegankelijk?
  4. Content Marketing: is je pagina aantrekkelijk opgebouwd? Is de inhoud relevant? Zorg ook regelmatig voor verse content op je website.
  5. Zichtbaarheid: worden jouw webpagina’s vaak gedeeld op bijvoorbeeld Social Media? Dit beïnvloedt je ranking positief.

SEO-webtekst nodig?

SEO staat voor Search Engine Optimalization. Vrij vertaald in het Nederlands betekent dit dat je webpagina optimaal is opgebouwd wat betreft content, techniek en autoriteit. Er is tijdens het (schrijf)proces rekening gehouden met de algoritmes van Google, Bing en Yahoo. Hoe het werkt? Onder andere door efficiënt gebruik te maken van zoekwoorden. Deze plaats je op de juiste plek in je tekst. Lees meer over SEO-webteksten.

Social media als spreekbuis

Met de komst van internet is zo’n beetje alles transparant. Steeds meer bedrijven hebben dan ook een webcareteam om vragen, klachten en opmerkingen van klanten te beantwoorden. Webcare biedt grote kansen voor bedrijven om zich open en transparant op te stellen. Lees meer over webcare en social media.

WordPress website laten bouwen?

Wil je een website voor je product, dienst, verhaal of kunstcollectie in de stijl die je nu voor je ziet? Ik regel het voor je. De SEO-webteksten schrijf ik er natuurlijk voor je bij. Informeer naar de mogelijkheden.

 

 

Online?  

Ik wil meer weten!

 

    Ik heb Karin leren kennen bij een grootschalig websiteproject. Bij dat project hebben we gedurende enkele maanden samen geschreven aan de teksten voor de nieuwe website van Energiewacht. Ik ken Karin als een intelligente, betrokken en kundige copywriter die goed in staat is haar standpunt te verwoorden en zo mee te bouwen aan het welslagen van het websiteproject. Kortom, een uitstekende tekstschrijver. Top!
Christiaan Koppelaar

Freelance copywriter, webdesigner en marketingadviseur

Persbericht

Vestig de aandacht op je
met een persbericht.

Webteksten

Een SEO-tekst nodig?
Ik schrijf hem voor je.

Redigeren

Ga voor foutloos!
Tekst zelfde dag retour.

Blog

Heb je wat te vertellen?
Laat van je horen.

Strategie

Advies nodig bij het uitstippelen van je koers?

Interview

Met dictafoon, schrijfblok en pen ben ik één en al oor.

 Keertje kennismaken?

 06 28279928    

 

© Karin Andringa
(Online) communicatiespecialist en webdesigner  |  Wolddijk 102, Groningen
Algemene voorwaarden  |  Privacyverklaring