Liever een interview?

 

Ben je op zoek naar iemand die een interview kan houden met je klant? Wil je dat ik een steekproef houd onder je lezers, meerdere interviews afneem voor een sfeerverslag of anekdotes verzamel? Het is slechts een greep uit de mogelijkheden. Zowel telefonisch als face-to-face is mogelijk.

Luister je wel?

Interviewen is een kunst op zich. Wat zeker helpt is om ervoor te zorgen dat je goed beslagen ten ijs komt. Daarom lees ik me van te voren goed in. Naast basistechnieken als luisteren, samenvatten en doorvragen, zijn er nog een aantal zaken die een goede interviewer beheerst. Eén voorbeeld daarvan is: show, don’t tell. In plaats van het beeld te benoemen, voer je de lezer of luisteraar vertellenderwijs mee in de belevingswereld van de geïnterviewde, waardoor het beeld op authentieke wijze ontstaat.

En ten slotte de uitwerking van het interview, bijvoorbeeld op papier, in een geluidsfragment of video. Vooraf is het fijn om te weten wat je verwachtingen zijn. Welke tone of voice wil je terugzien? Zakelijk, persoonlijk, of kies je voor een andere invalshoek? Graag overleg ik van je voren met je over de gewenste werkwijze.

Een interview, 

dat klinkt interessant!

 

Redigeren

Ga voor foutloos!
Tekst zelfde dag retour.

Strategie

Advies nodig bij het uitstippelen van je koers?

Blog

Heb je wat te vertellen?
Laat van je horen.

Storytelling

Breng je product of dienst tot leven met een goed verhaal.

Persbericht

Vestig de aandacht op je
met een persbericht.

Webteksten

Een SEO-tekst nodig?
Ik schrijf hem voor je.

 Keertje kennismaken?

 06 28279928    

 

© Karin Andringa
 Communicatiespecialist en webdesigner  |  Wolddijk 102, Groningen
Algemene voorwaarden  |  Privacyverklaring