Corporate Storytelling

 

Storytelling gaat over het verhaal achter je product of dienst. Hoe ben je gekomen waar je nu staat? Ik neem Walt Disney als voorbeeld. In de eerste jaren van zijn carrière had hij moeite om zijn hoofd financieel boven water te houden. Investeerders hadden geen vertrouwen in hem. Hij ging failliet. Begon opnieuw. Boekte succes. Faalde nog eens en ging wederom door het stof. Maar gaf niet op en behaalde uiteindelijk de triomf waar hij zo hard voor gewerkt had. Dit zijn alleen nog maar de grote lijnen, maar wat denk je? Is dit een verhaal waard?

If you can’t tell it, you can’t sell it

Er zijn bedrijven die zich hullen in sferen van anonimiteit. Alleen: afstand is killing. Als je wilt dat klanten zich wat van jou aantrekken, dan doe je er verstandig aan te laten zien wie je bent.

Mensen win je niet voor je met rationele argumenten en beloftes over een hoge ROI. Met storytelling daarentegen raak je aan de eigen ervaringen van je publiek. En omdat we allemaal mens zijn, herkennen we onszelf erin. Het voelt alsof je er zelf onderdeel van uitmaakt. En als het echt een goed verhaal is, dan wordt de boodschap niet snel vergeten. Vertel dus over het verhaal achter je product of dienst. Waarom je als kind al wist dat dit je roeping was. Over de liefde die je voelt tijdens je werkzaamheden. Of over de mensen die je hebben geïnspireerd en geholpen bij het waarmaken van je droom.

Storytelling dus. Mensen zullen in het vervolg anders tegen je product of dienst aankijken.

 

Storytelling?  

Daar wil ik meer over weten!

The story of Milk

Webteksten

Een SEO-tekst nodig?
Ik schrijf hem voor je.

Persbericht

Vestig de aandacht op je
met een persbericht.

Strategie

Advies nodig bij het uitstippelen van je koers?

 Keertje kennismaken?

 06 28279928    

 

© Karin Andringa
 Communicatiespecialist en webdesigner  |  Wolddijk 102, Groningen
Algemene voorwaarden  |  Privacyverklaring